Hvordan finder jeg frem til keywords når jeg laver SEO?

Søgeord eller keywords, uanset hvad du kalder dem, så er de vigtige for dit website og hele din eksistens på nettet. Hvorfor? Fordi det er dem Googles brugere finder dig på. Enkelt, er det ikke? Men hvordan finder du de gode keywords, hvordan ved du hvilke søgeord du ranker højt på eller hvordan finder du ud af hvor højt du ranker på bestemte søgeord? Læs alt om keywords her!

Hvordan finder jeg de bedste keywords til min tekst?

Det er et spørgsmål om metode. Om du gør det manuelt eller med professionel hjælp kan være lige effektfuldt alt efter hvor meget engagement man lægger i det eller hvem man får til det naturligvis.

Manuelt: Lav en liste. Her gælder det om at brainstorme, og tag gerne andre til hjælp. Det kan være at andre, fx nogen der ikke arbejder med det din hjemmeside tilbyder til daglig, kan komme med nye gode ord til listen. Efter at have lavet listen skal du sortere i ordene. I brainstormingen noterer du bare alt ned der overhovedet kommer op, men nu skal bukke skilles fra får, så du finder de bedste keywords.

En anden måde at gøre det på er ved at lade alle på arbejdspladsen lave hver deres liste (naturligvis uden at få inspiration af andre) med keywords de selv kommer på, og når alle har lavet 10-20 ord, indsamler du listerne, og ser hvilke ord der optræder mere end én gang. De ord der optræder flest gange må være de bedste keywords og der for dem, der bør lægges størst vægt på.

Professionelt: Professionel keyword finding koster oftest penge, men har du ikke tiden selv (fordi tid er penge) kan det være en løsning, som i det lange løb kan betale sig. Det kommer selvfølgelig an på mange ting. Skal du have andre til at finde de bedste keywords til din side er anbefalingen at gå til et professionelt bureau der arbejder med SEO.

Hvordan opdager jeg de keywords som min hjemmesiden i forvejen kommer op på?

Det mest nærliggende at gøre her er at bruge Google Analytics. Opret en konto, indsæt HTML koden du får på siden du vil overvåge og så er du faktisk i gang. Med Google Analytics værktøjet kan du både se hvor mange der besøger din side og hvordan de har fundet den. Dette er smart for så har du nemmere ved at gennemskue hvor du skal ligge en arbejdsindsats og det er ganske gratis.

Hvordan finder jeg ud af hvor højt jeg ligger på et bestemt ord?

Spørgsmål på nettet giver heldigvis oftest et svar på et eller andet tidspunkt, og spørger man de rigtige steder går det nogle gange hurtigt. Jeg har selv spurgt og jeg har fået mit svar. Spørgsmålet er blevet til overskriften i dette afsnit, og forklaringen kommer så her, med mine egne ord: siden Googles søgemaskine på din computer bliver farvet af alle de søgninger og sider som du går ind på, kan det være svært at finde ud af hvor højt éns hjemmeside ligger i søgeresultaterne på andres skærm.

Der er forskel på dine søgeindstillinger (du som sikkert er inde på din egen hjemmeside mindst én gang dagligt) og så en brugers søgeindstillinger som aldrig har haft brug for dine ydelser eller produkter før nu. Vedkommende har nemlig aldrig været i kontakt med din hjemmeside før.
Lad os sige at et af nøgleordene på din hjemmeside er ’værktøj’. Du har sikkert allerede søgt på Google efter ord som ’værktøj’, ’billigt værktøj’, kvalitetsværktøj’, ’værktøj KBH’ osv. osv. Men brugeren der nu skal finde frem til noget værktøj på nettet (som du sælger) har aldrig manglet det før, og har for første gang i sit liv i dag fået brug for det, så nu skal hans søgemaskine lære et nyt ord. Derfor vil hans skærm, når han taster keywordet ind og søger, se i højere eller mindre grad mere anderledes ud end din.

Måske ligger du som nummer ét i resultaterne på din egen computer, fordi Google for længst har fundet ud af at den side er meget relevant for dig, men for denne ny-handyman er det muligt først at støde på din hjemmeside på side 2, 3, 4 eller 10 i Google. Så! hvordan ser du resultater på Google som andre ser dem på bestemte keywords?

Første mulighed: Gå ind på Webtest og skriv dit domænenavn og det/de keywords ind som du vil teste, tryk dig videre til resultatet for få dit svar i procent og skriv evt. din mailadresse hvis du vil have en mere uddybende rapport.

Anden mulighed: Jeg vil ikke tage æren for opdagelsen af denne side, men må i stedet indrømme at jeg selv har været nødt til at spørge ud på Amino, og her er folk flinke til at svare! I skrivende stund er der kommet to kommentarer og bl.a. et link til denne side: Impersonal.me. Som jeg så flinkt får forklaret i debatten, så kan dette vise dig hvordan Google ser ud for andre nå de søger efter bestemte keywords, og så er det simpelthen bare at skrive det keyword ind, som man er interesseret i at se resultater fra, og bare bladre til man ser sin egen side.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Protected with IP Blacklist CloudIP Blacklist Cloud
 
x

Har du spørgsmål, ris eller ros?

Kontakt os på: 33 11 98 98
eller
service@internet.dk